Payment with Klarna

FÖR VÅR MILJÖ

För miljön

Vi på Studio Granath värnar om miljön. Därför har vi valt att sälja alla delar av produktionen, för vårt mål är att inget ska slängas. Hos oss kan du därför köpa en del produkter av 2-sorteringen som har allt från små till större defekter. 

Vi jobbar med att bara producera de varor ni faktiskt vill köpa, därför trycks våra muggar och posters först när du lagt din beställning. detta innebär längre leveranstider, men det innebär också att vi slipper överproducera, vilket i längden är bättre för miljön. 


Våra tyger

Alla våra tyger produceras på en GOTS-certifierad fabrik. 

Global Organic Textile Standard, GOTS, är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig textil. Krav ställs på textilfibern och på de kemikalier som används i bearbetningen men också på paketering, märkning och distribution. GOTS ställer också krav på arbetsförhållanden i fabrikerna.

Läs mer om GOTS-certifiering här!

Vi provtrycker alla våra tyger innan produktionen. Av provbitarna syr vi själva upp kläder till våra produktfotograferingar. Dessa plagg säljs senare i vår webbshop. (Om du undrar varför detta inte gäller alla produktplagg, så beror det på att vi ger våra modeller möjlighet att köpa plaggen dom fotats i. Därför kan en del plagg vara sålda innan dom hinner nå webshopen) 

Alla delar av produktionen tas tillvara. De bitar som är för små för att sy av samlas in och lämnas till textilåtervinning. Bitar stora nog att sy av säljs i stuvpaket som passar jättebra till exempelvis prematur eller docksömnad.

Men det händer också att saker inte blir som det var tänkt. En provbit kanske fått fel färg, eller så har den en färgställning som vi valt att inte producera. Dessa provtryck är helt unika och fullt användbara. 


Vårt packmaterial

Vi använder i största möjliga mån miljövänliga papperspåsar och lådor av återvunnet material när vi skickar dina produkter. Vi jobbar även internt med ett visst återbruk av förpackningsmaterial och därför kan det hända att du får en låda eller påse som återanvänts. Vi återanvänder också sådant som wellpapp, bubbelplast och frigolitutfyllnad som kommit till oss med andra leveranser. för större paket så händer det att vi packar med påsar av miljövänlig bioplast och kraftpapper. Samt att ett fåtal av våra produkter såsom smycken eller varuprover kan vara packade i cellofan eller liknande. Men vårt mål är alltid att köpa in och använda så lite plast som möjligt och i framtiden hoppas vi kunna utesluta det helt.  

Läs gärna mer om plast och skräp på https://hsr.se Tillsammans gör vi skillnad!


Våra leveranser

Vi samlar våra leveranser till en eller två dagar i veckan och spar därför in på onödig körning som innebär förbrukning av bränslen och onödiga utsläpp. Detta innebär att det kan ta lite längre tid för dig att få ditt paket beroende på vilken dag du gjorde din beställning.


Ditt ansvar som kund

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! 

Vi uppmanar även dig som kund att tänka lite extra på miljön. Lämna kartonger och plast till återvinningsstationen.Ta vara på dina spillbitar, lämna till textilåtervinning och använd dina plagg i många år. Syr du till barnen så låt dom ärva eller sälj de plagg som fortfarande är brukbara. Våra tyger är av god kvalitet och håller både färg och form i många tvättar. Var dock uppmärksam på att mörkare färger i tygerna mattas av fortare än ljusa och klara färger. Det är också en anledning till varför vi sällan jobbar med tyger som har svart botten. 

Samfrakt är också en bra idé. Dels blir din fraktkostnad lägre om du sambeställer med en vän i närheten, men det innebär också färre paket som ska hanteras och skickas samt mindre förpackningsmaterial, bra va?